SEARCH
REGION: FINLAND
EN
FI
BRITISH AMERICAN TOBACCO: älykäs, räätälöity rahoitusratkaisu

Helpota logistiikkaa ja taloutta

Enemmän huomiota ydinliiketoimintaan modernien myyntiautomaattien ansiosta

Asiakkaamme British American Tobacco

Sveitsissä toimiva British American Tobacco (BAT) on maailman suurimpia tupakkayhtiöitä. Sillä on yli 100 työntekijää Boncourtissa ja Lausannessa. BAT:illa oli merkittävä logistinen haaste: 5 000 myyntiautomaatin täyttäminen säännöllisesti tupakkatuotteilla ja muilla kulutustarvikkeilla. Lisäksi kaikkiin myyntiautomaatteihin tarvittiin jälkiasennus Sveitsin uusia seteleitä varten, mikä tarkoitti merkittävää investointia.

Haasteet

MONIMUTKAINEN HALLINTA

Myyntiautomaattien aikaa vievä hallinnointi

KUSTANNUSRASITE

Uusien lukijoiden kallis jälkiasennus automaatteihin

EI-YDINTEHTÄVÄT

Operatiiviset tehtävät, jotka eivät kuuluneet BAT:n ydinliiketoimintaan

Älykäs ulkoistaminen

 CHG-MERIDIAN kehitti kaikkien myyntiautomaattien hallintakonseptin tiiviissä yhteistyössä Deutsche Postin logistiikasta ja jälkiasennuksesta vastaavan tytäryhtiön DHL Switzerlandin kanssa. DHL:n kuljettajat voivat uusien antureiden ansiosta toimittaa tupakkatuotteita myyntiautomaatteihin tarpeen mukaan, jolloin toimitukset tehdään juuri oikeaan aikaan.

Räätälöity technology2use-menestyskonsepti

LAITTEET

Uusien lukijoiden jälkiasentaminen 5 000 myyntiautomaattiin Sveitsin uusia sveitsiläisiä varten ja niiden varustaminen antureilla tehokkaampaa (ja oikea-aikaista) täyttöä varten.

RAHOITUS

Myynti ja takaisinvuokraus: CHG-MERIDIAN osti kaikki koneet ja vuokrasi ne takaisin BAT:lle budjetin mukaisesti. Tämä paransi kassavirran ennakoitavuutta ja kustannusten läpinäkyvyyttä huomattavasti sekä toi BAT:ille lisää tuottoa.

HUOLTO

Sovitut kuukausittaiset huolto- ja vuokrahinnat sisältävät kaikki kulut – asennuksen, varastoinnin, toimituksen, korjaukset ja päivitykset. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa on vähentänyt BAT:n kustannuksia ja riskejä huomattavasti. CHG-MERIDIANin mallin ansiosta BAT voi keskittyä enemmän omaan ydinliiketoimintaansa.

Yhteenveto

CHG-MERIDIAN onnistui löytämään tupakkayhtiö BAT:lle useita mahdollisuuksia huolellisesti laaditun, logistiikan haasteisiin vastaavan konseptin avulla. Lisäksi se tarjosi älykkään ja räätälöidyn rahoitusratkaisun. Modernisoidut myyntiautomaatit mahdollistavat nyt tupakkatuotteiden oikea-aikaisen toimituksen. Vuokraus- ja huoltomalli on ennakoitavien säännöllisten maksuerien ansiosta vähentänyt merkittävästi logistiikkaan liittyvää työtä ja riskejä.

Zoltkan Hotkai, BAT:n Corporate Finance Manager, on tyytyväinen CHG-MERIDIANiin kumppanina, joka pystyy vastaamaan kaikkiin teknisiin kysymyksiin nopeasti ja joustavasti.

”Myyntiautomaattien hoitaminen vei paljon aikaa. Hallinnollista aikaa kului operatiivisiin tehtäviin, jotka eivät ole ydinliiketoimintaamme.

CHG-MERIDIAN mahdollisti tehokkaasti hallinnoidun myyntiautomaattien verkoston käyttöönoton avulla sen, että voimme nyt käyttää enemmän aikaa ydinliiketoimintaan.”
Zoltan Hutkai, Corporate Finance Manager at British American Tobacco Switzerland.
Puhutaan numeroista

uusimmat työkalut ja teknologia.

50 %

valmistussektorin johtajista saa ylemmän johdon hyväksynnän uusien työkalujen ja tekniikan hankinnalle.

tuotantokoneiden leasing

25 %

uusista leasing-sopimuksista Saksassa koskee tuotantokoneita, kasvua 7 % vuonna 2022.

leasing-laitteiden ennakoitava palautus

65 %

saksalaisista yrityksistä katsoo, että leasing-laitteiden ennakoitava tuotto on tärkeä etu leasing-ratkaisujen käytössä.

Menestyksen työkaluja

tesma – kaikki tieto yhdessä järjestelmässä

Lisätietoa tesmasta 

carbonZERO

Carbon-neutral leasing

Rahoituksen ilmastopanokset vastuullisempiin leasing-ratkaisuihin

Lue lisää 

eraSURE®

AUTOMATED ERASURE WITH HIGH PROCESS RELIABILITY

Tietoturvaa sertifioitujen poistokäytäntöjen avulla

Lue lisää 

Lue lisää asiakkaiden menestystarinoita

Katso, miten CHG-MERIDIANin ratkaisut tuovat arvoa asiakkaille.

Katso lisää 

Ota yhteyttä meihin

Haluaisitko henkilökohtaista neuvontaa maksutta? Ota yhteyttä, niin kuulet, miten asiantuntemuksestamme voi olla hyötyä.

Ota yhteyttä

Olemme aina valmiina kuuntelemaan: Odotamme soittoasi tai sähköpostiviestiäsi.
Ota yhteyttä