SEARCH
REGION: FINLAND
EN
FI
Suomalainen asianajotoimisto valitsi hiilineutraalin leasingin

Kestävä liiketoiminta yhteisenä tavoitteena

Suomen johtaviin asianajotoimistoihin kuuluva Borenius tarjoaa neuvontapalveluja kaikilla yritysoikeuden osa-alueilla. Yksi yhtiön menestyksen kulmakivistä on moderni, kestävä ja häiriötön IT-infrastruktuuri. Tämä oli yksi syistä, joiden vuoksi Borenius siirtyi käyttämään CHG-MERIDIANin palveluja.

Boreniusin tiimiin kuuluu Helsingin toimipisteessä 120 lakimiestä, minkä lisäksi yhtiön maailmanlaajuinen verkosto tarjoaa oikeudellista tukea asiakkaiden kansainvälisille liiketoiminnoille. Jotta Borenius voi tarjota parasta mahdollista palvelua, se investoi säännöllisesti uusimpiin IT-laitteisiin, ja vanhentumisen välttämiseksi laitteiden vaihtoväli pidetään lyhyenä. Yhtiön kestävyysstrategian mukaan laitteiden hankinnan ja hävittämisen on tapahduttava mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Boreniusin tavoitteena on nimenomaan CHG-MERIDIANin tarjoama kokonaisvaltainen elinkaaren hallinta laitteiden käytön kaikissa vaiheissa – kestävää hankintaa koskevasta alkuvaiheen neuvonnasta aina tietojen poistoon ennen käytöstä poistettujen laitteiden edelleenmyyntiä.

Borenius toimistorakennus, Helsinki

Katse ympäristövaikutukseen

Borenius kuuluu myös WWF Green Office -ympäristöjärjestelmään ja on sitoutunut säästämään luonnonvaroja kaikissa mahdollisissa tilanteissa. CHG-MERIDIANin tarjoama hiilineutraali carbonZER0-leasingtuote sopiikin täydellisesti asianajotoimiston arvoihin. ”Uskomme, että kompensoimalla CO₂-päästömme voimme edistää aktiivisesti ilmastonmuutoksen torjuntaa”, sanoo Boreniusin Managing Partner Casper Herler. Hiilineutraalin leasingin toteutuksessa CHG-MERIDIAN käyttää riippumatonta kumppania, joka määrittelee eri laiteluokkien, kuten tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien, päästömäärät. Valmistuksesta ja kuljetuksesta sekä käyttö- ja käytöstäpoistovaiheiden sähköntuotannosta aiheutuvat CO2-päästöt muunnetaan rahasummiksi ja lisätään leasingmaksuihin.

Pontus Ingman, CIO Borenius

Hiilineutraalissa leasingissä suoritettavat kompensaatiomaksut ohjataan neljään hankkeeseen, joissa ilmastonsuojelua edistetään eri tavoin: aurinkovoimalla (Namibia), tuulivoimalla (Indonesia), sademetsien suojelulla (Peru) ja vesivoimalla (Sri Lanka). ”Säästyneistä kasvihuonekaasuista saamme kirjallisen todistuksen, jolla voimme milloin tahansa osoittaa läpinäkyvästi panoksemme ilmastotoimien hyväksi. On merkittävä etu, että CHG-MERIDIANin kautta saamme kaiken samasta paikasta ja että kompensaatiomaksujen käsittelystä ei aiheudu meille lisätyötä”, toteaa Boreniusin CIO Pontus Ingman. Todistukset ja tieto siitä, mitkä laitteista ovat hiilineutraaleja, ovat saatavilla sähköisesti CHG-MERIDIANin TESMA®-teknologia- ja palvelunhallintajärjestelmässä. CHG-MERIDIANin hallinnoitavana on tällä hetkellä 1 400 aktiivista laitetta, joihin sisältyy kannettavia tietokoneita, näyttöjä, matkapuhelimia ja AV-laitteita.

Uusi elämä käytetyille laitteille

”Halusimme varmistaa, että käytetyt laitteet joko kunnostetaan jatkokäyttöä varten tai toimitetaan ammattimaiseen, sertifioituun kierrätyslaitokseen”, Pontus Ingman valottaa yhtiön tavoitteita. ”CHG-MERIDIAN pystyy tarjoamaan kaikki tarvitsemamme palvelut arvojemme mukaisesti ja joustavassa yhteistyössä IT-tiimimme kanssa.” Prosessiin kuuluu, että CHG-MERIDIAN ottaa laitteet takaisin leasingkauden päätteeksi ja antaa niille toisen elinkaaren. Laitteet kunnostetaan kestävästi sen omassa teknologiakeskuksessa ja myydään sitten eteenpäin. Tämä on keskeinen osa CHG-MERIDIANin kiertotalouskonseptia, joka on täydellinen vastaus Boreniusin tavoittelemaan kestävään IT-laitteiden hallintaan.

Kunnostus sisältää sertifioidun tietojen poiston, joka on ylipäätään edellytyksenä laitteiden edelleenmyynnille. Pontus Ingman toteaa: ”Asianajotoimistona meille oli aivan keskeistä, että CHG-MERIDIAN pystyi takaamaan käytöstä poistettujen laitteiden sisältämien tietojen pysyminen turvassa kaikissa tilanteissa. Itse asiassa emme olisi voineet ryhtyä lainkaan yhteistyöhön, jos emme olisi täysin vakuuttuneet heidän tietojenpoistoprosessistaan.”

Koska lakipalveluissa käsitellään lähes yksinomaan arkaluonteisia tietoja, jotka eivät saa joutua kolmansien osapuolten käsiin, Boreniusilla on oma tietojenpoistoprosessinsa, jota CHG-MERIDIANin palvelu nyt täydentää.

Asiakaslähtöisyys etusijalla

Borenius nimettiin vuoden 2019 alussa vuoden asianajotoimistoksi Pohjoismaissa (The Lawyer European Awards) ja vuonna 2021 vuoden asianajotoimistoksi Suomessa (IFLR Europe Awards). Tämä osoittaa, millaisia vaatimuksia yhtiön asianajajat asettavat omalle työlleen. Vastaavasti yhtiölle on tärkeää, että liikekumppaneilla on samanlainen käsitys palvelun laadusta ja asiakaskeskeisyydestä. CHG-MERIDIANissa Borenius arvostaa eniten vahvaa innovatiivisuutta, josta myös hiilineutraali leasing ja kiertotalouskonsepti kumpuavat. ”Jaamme CHG-MERIDIANin arvot kestävässä liiketoiminnassa ja asiakaslähtöisessä palvelussa. IT-laitteidemme hiilineutraalin leasingin ja elinkaaren hallinnan avulla olemme ottaneet tärkeän askeleen kohti entistä parempaa resurssitehokkuutta ja ympäristönsuojelua”, Managing Partner Casper Herler tiivistää.

Casper Herler, Managing Partner Borenius

Lue lisää

CHG-MERIDIAN Sustainability

Sustainability

At CHG-MERIDIAN, we believe in end-to-end sustainability, efficient technology management with the highest level of information security, fair competition, and respectful dialog with stakeholders.

Lue lisää 
AUTOMATED ERASURE WITH HIGH PROCESS RELIABILITY

eraSURE®: Certified data erasure

Our Technology Centers in Gross-Gerau and Skien provide specially developed automated data erasure solutions that offer a high level of process reliability.

Lue lisää 

Sustainability is a must

According to a recent IW study, needs-based IT usage could contribute to save additional resources worth up to €10 billion in Germany alone. At a time when we are setting the course for the future, it makes sense to seek out sustainable alternatives with a view to reducing costs and ensuring future competitiveness.

Lue lisää